Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Nagy pontosságú beltéri helymeghatározó rendszerre épülő új típusú autonóm anyagmozgató jármű fejlesztése

Budapest, 2018. április 17., kedd (OTS) – A KOONSYS TÁVKÖZLÉSI, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. a nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs alap keretében kiírt, “Vállalati KFI_16 vállalatok K+F tevékenységének támogatása” című pályázaton vissza nem térítendő támogatást nyert, melynek keretében megvalósításra kerül a “Nagy pontosságú beltéri helymeghatározó rendszerre épülő új típusú autonóm anyagmozgató jármű fejlesztése” című projektje.

A KOONSYS TÁVKÖZLÉSI, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ Kft. célja egy olyan beltéri helymeghatározó hardver kifejlesztése, amely az eddigieknél jóval nagyobb pontosságot kínál, sorozatgyártásra alkalmas és az eddigieknél olcsóbb. A lehetőségek közül demonstrálásához kifejlesztjük egy autonóm anyagmozgató jármű prototípusát. A jármű elsődlegesen az UWB helymeghatározási rendszerre épülő önjáró képességet hivatott bemutatni. Az anyagmozgatási funkció úgy valósul meg, hogy a jármű képes lesz 50 kg tömegű áru továbbítására a kiindulási pontról a célpontig önálló navigációval, emberi beavatkozás nélkül. A nagypontosságú beltéri helymeghatározás a jövőben számos olyan alkalmazás alapja lesz, amelyre ma is van igény, de nincs megfelelő technológia.

A projekt megvalósítása során többek között létrehoznak egy új típusú hardvert, az előállított hardverrel kialakított tesztrendszert. Kialakításra kerül egy általános adminisztrációs és kezelési felület, amely alkalmas a rendszer HW elemeinek azonosítására, és egy valós környezetben történő egyszerű, gyors telepítésre.
Végül kialakításra kerül egy autonóm anyagmozgató jármű prototípusa. Ez elsődlegesen az UWB helymeghatározási rendszer és saját szenzorok együttes alkalmazására épülő „önjáró” képesség demonstrációját célozza meg.

A projekt megvalósításával elérhetővé válik egy új típusú UWB alapú beltéri helymeghatározó rendszer hardver elemei, és az ezt alkalmazó új típusú autonóm anyagmozgató jármű. A jármű képes lesz az UWB alapú navigációval előre meghatározott útvonal vezető nélküli bejárására, további szenzorokkal kiegészítve pedig az útvonalon fellelt akadályok kikerülésére.

 

További információ kérhető:
Novák Krisztián
Tel.: +36 70 369 76 02
E-mail: knovak@koonsys.hu

 

 

Back to top